selera mkn takde

Perut lapar tapi selera mkn takde. Tak tau nk makan apa.. dlm masa sama perut kena isi. Kalau tak takde tenaga. ? nak buat mcm mne ni? Kalau kunyah kacang dgn kurma. Cukup x?

5 Balas

Smalah..sy awal pregnant mmang xda selera mkn..nk tgok mknn pn xda slera smpai berat ndn kurang 4 kilo..huhu..tp mcm mna pn kena isi perut sbb sian kt baby..perlu nutrien bnyk utk mmbesar..mkn roti biskut pn dh okay dh..in shaa allah lama2 slera mkn tu dtg balik..

5y ago

Saya tgah first pregnant. Dri minggu 6 kena morning sickness smpai Skrg baby dh 9 minggu. Masih xblh bau tumis2, bau busuk, bau suami pn xblh 😅.. skrg memg mkn yg ringan2 je. Ke patut refer doc je, sbb xtahan juga lh. Selalu kne mual2, jd murung kejap sbb hal ni. 😕

Try mkn bubur nsi..jnji perut berisi n xmsuk angin..dlu sy pn xley mkn...bubur nsi je yg blh msuk..dh msuk 5 bln keats br back to normal..smua bnda leh mkn...smpai nurse n doc suh diet la plak ms tu sbb stiap mggu naik 2kg berat bdn😂✌

5y ago

Most wlcme 😉✌

Kcang n kurma pn ok.. Saya pn cmtu dlu smpai drop berat bdn.. Sye bnykkn mkn buah.. U should try..😊

5y ago

Insyaallah cukup..sbb mse ni baby msih belum mkn ape yg kite mkn..cuma ambik nutrien dlm bdn kite je..nnt dah start 6bln baru die akan mkn.. Mse tu selera makan lain mcm..haha

Try mkan sup2.. bihun sup ke.. sye awl prgnnt dlu x lalu mkn, bole mkn bhun sup kaki ayam je

5y ago

Trima ksih cadangn sis. InnsyaAllah nanti saya try. 💕

sis boleh mkn roti tak, kalau boleh mkn roti sis mkn roti.. roti protein tinggi

5y ago

InnsyaAllah.. Aaminn