Sakit pinggang dan perut

Sy pregnant 5 weeks tp kerap sakit pinggang dengan perut..ada sape2 pernah macam ni tak?

19 Balas

Sye time 5weeks pun awal2 mcm tu jugak...alhamdulilah lepas tu akan ok..rse sakit myb baby nk mlekat dkt dinding rahim kita..awl2 tu jgn buat aktivt lasak atau angkat bnde berat..

Sekarang sy masuk 7w.. Tp dari 5w dah sakit2 pinggang & buah dada mcm nk period. Bila check & scan rupanya dah 6w 6d 😂 skrg lg kuat rasanya & susah nak tidur tiap malam

jangan risau, memang rata rata ibu hamil alami benda tu semua, janin dh mula melekat and nak membesar, makin besar nanti lagi terasa sakit pinggangnya

Normal sis.. Sy pun mcm tu juga.. Kena bnyak rehat Jangan stress, angkat berat2 n buat kerja banyak or banyak gerak. Awal2 ni memg kena slow2 skit.

Memang akan terasa sakitnye tapi bile kite berjalan lama lepastu time nak tido akan terasa sangat sakit badan pun menjdi suam2..

Pernah kn minum susu dua kali ye pagi dan malam jangan berhnti minum baru xsakit belakang

Ms sy preggy cm tu pn rs yg sm cm awak..nk tidur pn x sdp..normal awak..lama2 ok la

saya pun same cam awak time 4week... nak masuk 5week tu dah kurang sikit sakit

Sama sister saya Dari 6 weeks hingga sekarang 16 weeks pun sakit perut.

Normal sis, jgn penat k