sakit perut & pinggang

hye mommy,sy bru 9 weeks 3days arini,tapi ada rasa sakit pinggang dan rasa sakit perut macam senggugut tu..ada yg pernah mcm ni ke?sbb apa ya?

8 Balas

sakit pinggang tu normal tp sakit mcm senggugut tu pernah jadi masa 20+w , pergi swasta, dr ckp sakit mcm senggugut ni, antara 2 je.. 1 sbb rahim mengembang, baby nk besar, 2 sbb false contraction.. tp, sis awal sgt tu untuk false contraction.. cuba pergi klinik.. kalau sy, rasa mcm pelik2 je, terus ajak suami pergi klinik.. risau sgt..

awal2 minggu haritu doktor pesan kt saya kalau sakit perut pastikan jgn sampai perut kembung.. ade jgk yg cakap sbb rahim kita dlm proses nk mengembang.. kalau takde tanda2 keguguran inshaAllah takde ape2 tu sis.. sy masuk 3bulan pregnant paling sakit pinggang..

mse awl2 pregnant dlu. nurse slalu pesan. klu ada sakit ala2 senggugut boleh tros p hosp or klinik utk cek..bab sakit pinggang mmg normal rsenye. just doc ckp klu sakit trlmpau yg smpai kte xleh nk gerak or perlukn ubt. yg tu mmg kne p hosp tros.

boleh jumpa doc sis kalau rasa mcm tu.. untuk pantau keadaan bayi dalam kandungan sis.. jangan delay.. semoga dipermudahkan urusan sis ya 🤲🏻

Tak pasti. Jika berdarah segera ke hospital. Beritahu sis pregnant 9w & belum buka buku lagi tapi pregnancy test positif. Nanti diorg cek baby & sis.

sy pernah sakit mcm ni tp sbb sy ada gastrik dan scoliosis.. sy perhatikan klau ada bleeding ke x.. risau jgk. Tp lps tu xlma, hilang dh

slalu jgk rse tapi x berlarutan lama lah on off https://chat.whatsapp.com/FePISVxmiCVFZ3Y3DM03L0 Group kehamilan 2023 💟

sakit pinggang biasa. kalau mcm senggugut xpernah lg. selalu awal2 pregnant ibu2 perut angin je