Sakit Macam Senggugut

Nak tanya, normal ke pregnant 30 weeks kerap rasa sakit mcm senggugut tp senggugut yg tak kuat.

4 Balas

Sy 18 weeks pun slalu rasa mcm tu... Smpai mntak husband urut2 pinggang sbb xtahan sgt. Risau jgak.. Tp tringat nurse ckp kalau selagi xde bleeding jgn risau.

Itu nama nya brixton hicks. Contraction palsu. Ada sesetengah org mengandung yg rasa awal contraction palsu tu. Tapi tak selalu rasa sakit macam senggugut tu datang.

2y ago

ohhh bru faham. bru kene smlm

Sama la kita sis ! Normal rasanya. Maybe mengeras kot, sllau nya sy kena sbb jalan banyak sgt , aktif sgt

Tu normal sis. Bby makin membesar dan ruang terhad.