sakit senggugut 36 weeks

Sy pregnant 36 weeks,dh seminggu ad rasa sakit senggugut..sakit pinggang..normal ke?

52 Balas

Klu tak pasti blh shj terus ke hospital sis. Insha Allah dorg akan check. Risau nnt jd mcm sy. Anak sulung sy x da pengalaman. Biras dan ipar kata kt sy contraction lagi sakit dari senggugut. So sy lgsg x risau sbb x sesakit mcm senggugut bg sy. Skli nya bloody show, ke hospital dh 4cm. Bersalin 33 w. Anak kedua pula overdue. Ptt serah diri seminggu slps overdue tp by 40w 3d tu rasa x sng hati. X rasa sakit apa tp just tak sng hati. So pgi hospital, bukaan 7cm utk 2nd preggy. Lain org lain tahap penerimaan sakitnya sis. Syukur sy smpt bersalin dkt hospital. Sis pun sama. Ada apapa rasa risau terus ke hospital shj

2y ago

Saya pon mcm tu dari perut 6 bulan, skrg 36 minggu makin kurang. Ada yg cakap alahan. Cuba minum madu lemon suam, malam2 sebelum tdur sapu minyak tyt/vick dekat leher,dada & betis. Dan jngan mandi selepas maghrib.