uri ke bawah

Sy pregnant 28 weeks.. Tdi baru scan, doktor sahkan uri sya dh kebawah.. Ape yang perlu saya lakukan..?? Ade cara x nak naikkan balik uri .. Saya takot klau perlu ceaser..

13 Balas

Uri xda cara naikan... Jgn sesekali urut sis.. Sbb blh menyebabkn pendarahan.. Doktor slalu akn nasihatkn elakn bersma suami dulu.. Slalu dia pndai naik sndr bila kandungan makin bsr juga.. Kalau ada pndrahan cpt bawa ke hsptl sis.. Sya dulu pn uri d bawah.. Kalau uri x ttp hbs pintu rahim msh blh branak biasa tu sis.. Jgn risau.. Dktr akn bgtau tahap2 dia

Petua yg saya amal dr dulu, saya sujud lama sikit ketika smbyg. Minta doa semoga kandungan sihat, uri di atas.. Skrg anak dh nak masuk 4, msh amalkan yg sama. Sujud lame². Wlu anak no4, uri sy tak pernah rendah. Slalu di atas. Slalunya mkin ramai anak, uri akan rendah dan ke bwh.. Blh try petua sy bagi. Bykkan berdoa.

Hi...doktor sahkan sy uri bawah type 3 ms kandungan 26mgu..mgu ke 32 ada pendarahan dan kna tahan wad sampai skrg mgu ke35..terbaru doktor scan alhamdulillah uri dah naik ckit jd type 2..sejak tahu uri bawah mmg selalu pujuk bby,sujud lama dan doa uri naik...InsyaAllah kita usaha dan doa...

Sy hari tu pun uri bawah...kena banyakkan sujud lama...pastu duduk dalam posisi sujud tu time membaca ke, main phone ke...and paling penting banyak berdoa..dan pujuk si baby supaya turun bawah...nanti uri naik bila baby pusing...ini based on apa yg sy baca la...sy amalkan dan menjadi..

Saya sekarang 29weeks 5day . Uri kat bwah jugak. Lepastu turun darah skrg kena tahan dekat ward. Lagi 2mggu baru scan lagi skli tgok mcm mana keadaan uri . Harap harap la naik balik aminn doakan saya dgn baby yaa moga dipermudahkan smua

4y ago

aamiinn ..

Sy 23 weeks check up td doc bgtau uri kt bawah..bahagian hujung je sikit lg..doc pesan kalo ade pendarahan wlaupun setitik kena dtg hospital trus..harap uri tu naik la, sy nak cb sujud lame2 wlaupun kdg2 senak sbb perut dah besar

5y ago

I feel u sis.. Sy pun cmtu.. Rase senak bila sujud lame2.. Ape pun hope kita bole bsalin normal n uri naik atas.. Amin..

Sy dr first detect ad uri smp 38w uri xnaik2.. sy cuba mcm2 to xpena lg try yg sujud tu.. tp mgkn bkn rezeki sy utk anak pertama ni normal.. insyaAllah petua yg sujud ni sy akn gunakan kemudian hari..

Sy pun aritu scan 20week doc ckp uri kat bwh dkt sgt ng pntu rahim.. Tp mumy2 dlm ni ckp sruh sujud lame n pjuk bby sruh bwk uri naik ats..hrap2 bole bsalin normal nty.. Amin.... ❤️

Terima kasih semua atas bantuannye.. Moga bby dpt kluar dgn selmat dan uri dapat naik semula ke tmpt asal sblom beranak nnty.. Inn sha Allah aamiin..😊

Akan naik blk tu.. sy 28 w uri rendah.. dr nk scan blik 30w .. lps tu tgk uri naik atas dh.. skrg dah 34w.. tp kpla bby naik ats smla🤦