uri masih dibawah

hai saya dah 33 weeks pregnant,dan scan di kk doktor cakap uri masih kat bawah..ada tak tips atau cara untuk naikkan uri ke atas?

6 Balas

Try sujud lama2 or try baring d katil, kaki dua2 letak atas dinding sandar. Saya sblum ni dari awal pregnant mmg low lying placenta dlam 3-4cm tp xtutup jalan la. Doctor pakar kpj pun masa scan saya 21w dia ckap tu je la concern nya sbab placenta low lying. Smpai la 30w pun masi kat bawah sbnarnya xnaik2. Tp surprisingly 33w4d pg review lagi kpj tu doctor scan uri dah kat atas dah.

Saya pun low lying placenta, tp x tutup habis. Ada dalam 5cm mcm tu. Every two weeks doc scan nak confirmkan kedudukan uri. Esok, 32w doc akan scan lagi untuk finalise kedudukan uri. Kalau x tutup jalan, msih ada chance utk normal delivery, kalau betul² tutup doc akan refer pergi pakar di hospital.

sy skrg 33w+ . uri sy baru je naik. apa yg sy buat, bnyk sujud, dan sy mmg btl2 bnyk baring je. bangun bila nk mkn, pegi toilet, solat je.

sy suka sujud lma2 jugak...33w tu baru lagi. sy 35 dia naik balik..

Semoga dipermudahkan urusan mummy. ❤️🤲🏻

try sujud lama sis