Boleh x makan meggi?

hi,sy preggy dh 11 weeks..rase melonjak² sgt hati ni na makan meggi kari..org yg mengidam je tau cmner rasenya bila teringin sgt na makan,tp takot na makan..rase terseksa betul selagi xdpt makan kn..huhu cer korg bg pendapat sikit cmne..

10 Balas

Sy awal pregnant makan meggi. Tapi masak,letak sayur banyak2. Jangan kerap sangat makan je meggi. Now 8 bulan start makan lagi meggi. Tapi tak kerap,cz terliur tengok suami makan. Hahahaha.

Boleh je tp jngan le hari2 sebab maggi ni xde khasiat tuk bb.. klau boleh lepas rebus maggi 2 bilas lg ngan air biase,cmpur sayur2 sikit tuk tambah khasiat😊

X tahu lak x boleh .. mula2 pregnant 6week alahan teruk mmg meggi jee leh mkn.. alhamdulillah dh 8 bulan skarang detail scan doc buat ckp bby sihat..

4y ago

Hihi.. a ahh.. sama lah turun gak berat pastu bru mkn nsi tu pun 2 sudu n keluar balik bersudu2.. sementara nk habis alahan kan..

Sama.. Suka nau meggi.. Lagi2 meggi kari + sos cili.. Manis2 pedas gtu.. Hihi

Mkn je.sy mkn megi tomyam ritu perghh..sedap hingga licin mgkuk dibuatnye🤭

Makan jee, kdg2 yg tringin ni 2 mulut jee dah xnak pastu. sy gitu laa 😁

4y ago

Kannn, kalau rasa bnda tringin tuu xmemudaratkan makanlah sikit.. junk food, fast food ni xelok sgt..

boleh jee awk.. mkn jee laa.. tp jgn slalu.. sye pon same mcm ni...

4y ago

hihi ok

Makan la sikitt ja.. bg lepas kempunan hihi.. 😁

Mkn je sis.. Tapi jgn kerap sgt! Bahaya juga

Mkn jelah... Xde mslh ponnnn

4y ago

😊