9minggu

Sy preggy 9 minggu... Minggu lepas 11/5 1st scan doc kata kandungan 6weeks6days... Kalau ikotkan last period spatutnya 7weeks 4days... Hari ni lepas berbuka ada keluar darah sikit, terus g klinik doc scan kandungan ikot scan 6 weeks2days.. Spatutnye da masuk 9weeks...doc kata 2 kemungkinan sama ada gugur atau lambat mbesar... Tp kantung refer pd yg 1st scan bentuk x berapa nak cantik kata doc... Doc suruh tggu lagi 2 minggu utk tgok pkembangan... Sbb hanya ad kantung heartbeat xde, kantung kosong... Doc kata dia byk2 mane tau kuasa Allah kan kndungan tu masih selamat... Sekarang sy down sgt, sedih... Ni kandungan ke 2...2tahun lepas pernah gugur... Sy da bkahwin 3 tahun... Sgt mnantikan cahayamata.. Tolong doakan saya ibu2 semua... ?

27 Balas

Sy scan mse 10 week tp ad kantung je ,bby lgsg tkde . sy smpai 3 mggu tk senang hati .. sbb doc sruh tggu lg 3 mggu ,lps pd tu scan nmpk jls babyy dh ckup sifat ☺ jd jgn risau yaa .. insha allah tkde ape tu ..

sis kalau awal lagi kandungan..jgn puasa dulu..sis kena byk mkn sayur hijau utk kuatkan rahim n janin yg nak membentuk..mungkin kite rasa kuat nk berpuasa tapi x utk baby..perlukan cukup zat..

5y ago

mungkin sis kurang zat nak supply pada baby...kdg kite org perempuan stress sbbkan bdn kite kurang daya penyerapan...rasa mcm mkn minum dh byk..tp khasiat xtahu pegi mane...kena consume magnesium utk tingkat daya serapan dlm bdn..

Mcm kawan saya.. Kantung ada tapi baby tak sempat nk develop.. So baby tak ada.. In shaa Allah doa banyak2 mudah mudahan baby ada. Kuasa Allah siapa tahu :) yang penting redho apa pun yg terjadi ok

Sy pon dah byk kali experience mcmni, doc memg xkn buat statement awal2 tp sebenarnye baby memg dah xde, dah x grow and xde heartbeat.. Sabar la ye sis, semoga ade rezeki lain aminnn

5y ago

😔Semoga ad rezki utk sy

Smga waktu scan lagi 2 minggu, boleh nampak kantung, dgr heartbeat. Dan semoga pregnancy puan kali ni dipermudahkan. Aamiin. Be strong puan 💪💪😘

5y ago

Aamin.. Harap dpermudahkan

Sama macam saya. Doc kata baby x mmbesar dan xde hb. Sejes d&c. Tp sy nk tgu 2 mgu lg. Mudah2an Allah mudahkan rezeki kita ye..aamiin..

5y ago

Aamiin..

sama mcm saya sis .. saya gugur kandungan 7week .. kantung saya dah tak cantik .. xbentuk bulat ..

insyaAllah ade rezeqi sis nnt.. jgn down & stress sgt.. doa byk2 redha dan sabar..

5y ago

InsyaAllah... Tq sis.. Doakan sy

Insha'ALLAH sis semoga ada rezeki bt sis n suami..Aamiin YA ALLAH YA MUJIB

Ada ke ibu2 yg ada pengalaman mcam saya tapi kandungan selamat?

5y ago

insyaAllah.. smoga ada rezeki buat sis.. bnyak2kan berdoa.. mntak husband doa skali.. smoga dipermudahkan di bulan yg mulia ni..