Masih cuba conceive

Sy pernah miscarriage tahun 2020. Dlm tempoh berpantang miscarriage, suami dapat masuk Singapore & disebabkan pkp, sy kena la berjauhan dgn suami dlm tempoh 2tahun. Sy kawen lambat jd sekarang da umur 35 tahun. Pd umur cmni, dgn ada diabetes susah sgt nk lekat. Sy cube urut, mkn acid folic.. ape yg org suggest, sy cube buat tp tak behasil. Baru ni suami sy mula Tanya sy... Slame dia takde, sy ade mkn pil perancang ke? Kenape berat badan naik? Sy mmg sengaje taknak anak dgn dia ke? Sy ade hubungan dgn lelaki lain ke sampai sy tanak ade anak dgn dia? Selama dia takde kt jb, sy xpenah buat ape2 belakang dia. Sy sentiasa sedar status sy sbgai isteri. Dia tau usia sy da lanjut utk kandungan pertama, dia tau sy ade kencing manis started gugur dlu. Sblm kawen sy penah tanye klau xpregnant blh ke terima sbb sy da 3series & sy xblh trime dimadukan. Dia ckap kite blh opt utk amek anak angkat.. Skarang bila da kawen, dia ckap dia tanak anak angkat.. dia nk anak sndri & klau sy xleh gak ngandung, dia nk option supaya dia blh kawen lain - perkara kawen lain ni timbul bila kami bejauhan.. dia ade perempuan lain mase dok sg, siap da having sex dgn perempuan tu Pecah ati sy. Sy mtk dilepaskn tp dia tanak & setiap kali sy bangkitkn issue tentang dia ade perempuan lain, sy kena marah.. Dia persoalkn kejujuran sy tp sbnrnye dia yg curang & dia jdkn benda ni mcm reason kenape dia perlu kawen dgn org lain gak - sbb sy xmengandung2 Sy doa mtk pd tuhan supaye dpt la sy 1 anak, 1 je pn ckup supaye suami xmadukn sy. Tp pagi ni sy mula nampak mcm ada tanda2 period lg. Sy sedih sgt, sy xtau nk buat ape.. sy telan sume ni sorg2 sbb sy tanak bukak aib suami. Tp ntah la, masih blm ckup utk sy jd isteri yg baik, isteri yg dpt bg suami anak. Klau ade mane2 mommies kt sini yg da 3series, memula kawen susah nk lekat but now da pregnant or da dpt anak, blh x suggest & bg tips supaya sy pn blh dpt anak & happy mcm mommies2 lain?

34 Balas

Kak baik lari cepat. Bunyi mcm kasar. Tapi ni terbaik. Kalau akak ada anak dgn dia pun kesian la anak tu nanti, dia akan berbekas dlm hati bila dia tau benda2 bapak dia buat sampai la dia besar nanti. Mungkin ni pun one of the reason tuhan nak selamatkan akak daripada orang macamni, dgn cara tak bagi zuriat. Tuhan tu sayang akak. Saya pun membesar ada bapak yang dari kecik sampai besar kaki perempuan, n mcm2 tak senonoh dia buat. Ibu saya tak cerita tapi bapak sendiri yang kantoi dgn anak. Mcm2 dia buat kat ibu saya. Tapi ibu saya always maafkan up until now. Sampai anak2 sendiri pernah question kenapa ibu nak maafkan lagi, kami dah besar tak kisah pun takda bapak. Sampai tahap tu lah. Bila saya dah besar, as anak, saya jadi trauma pun ada. Mcm ada satu wall yang saya set dgn bapak saya. Semua siblings saya takleh go on dgn bapak walaupun dia still satu rumah. Kita isteri boleh pilih lelaki yang terbaik utk kita tapi anak kita takleh bapak. Kak tak salah pun, tapi ada la reason tuhan atur mcmni. Akak kuat.