lenguh badan

Kandungan saya hampir masuk 8 bln...diri ni asyik lenguh2 tak boleh duduk lama...asyik nak baring atas tilam je...dan kerap kencing sbb bby tendang saluran kncing kerap sgt..kiki..ada x ibu2 dlm grup ni..mcm saya....jom kongsi...

18 Balas

Sma la... Ok isnin dh 8buln.... Sjk2 ni bdn letih... Ni sakit kpla mkn pndol lega.... Bby pon asyik tido je..... Gerk2 tp slow dh padat agknya.... Nk buat kira pon pyh. Kdg kne kjut2 dia br tendng. Sy pon asyik nk bring je... Mjur ank da 1thun 2buln pndai main sndri dh bole jln... Main gn sepupu2 dia... Dok umah mak ....adik2 ad bole tgokkn.

29w6d kerap kencing ciput2, nak bernafas mcm tak puas, perut rasa mcm penuh je.. Nak tukar posisi tidur pun sakit kat ari2.. Tapi kalau tidur siang rasa lena sangat.. Bila malam semua rasa sakit tak selesa.. Tapi Alhamdullilah baby aktif waktu malam 😅 tu yang setiap jam asek ke tandas ja..

Sama lah mcm sya..kndugan dh 7bln.mudah rase penat,sdgkan sy s'org yg aktif.asyk nk baring.bl bgn dr baring,allah..seksa ny sume trase saket2 trutama nyd bhagian ari2.bby plak aktif.pape pn..sya apy dan bangga,Allah pilih sy mrase mjd s'org ibu.

4y ago

Kan..penat dia bganda2...

Sy plak pelvic pain, kdang hilang, kdang dtg balik, korang ada rasa camtu tak, actually dia sakit kt tulang kemaluan, baring nak tido pun payah, doctor ckp its normal sbb bhgian tu dah mula nak bg laluan kt baby

4y ago

Sy pn ada rasa skt tulang kemaluan...huhu

Sama lah sya skrg dah masuk 7 bulan .kaki dah 2 mingu sembab on off kejap ok kejap sembab balik.perut rasa berat je klu bdiri lama2..tido mlm pun dah mula tak selesa..bertabahlah wahai ibu2😉

Sma dgn sy sis..kndgan da 30w,5d asyik rsa penat ja sjak sarat ni,pinggang pn sakit² da. Mmg tk tahan nk dduk lma²,asyik nk baring ja la kejanya. Hihi...

sama lahh. asyik nk tido jee. lepastu kaki lenguhh sesangat tp apakan daya, kena gak jalan sbb nk mudahkan bersalin kann. harungg ajelah.

sm la.berdiri lama pun sng pitam.kaki lenguh.heartburn xyah ckp la.duduk x kena baring x kena..skg 37weeks ++..xlarat dah..😂😂

Sy dah 8 bulan 34w 2 days. Memang sama simptom macam sis. Betis pulak selalu sakit nak jalan pon xlarat

4y ago

Ye sama hihi

Samala sis sya pun 8bulan tp saya rasa sakit kaki sekarg ni lenguh2 cramp jugk kdg2😅