first baby

sy period jenis xteratur klau ikutkan last period dh 10 week tp dokter cakap mybe dlm 5week...spa pnh cmni bagi tips?

first baby
11 Balas

Saya last period bln 8, pegi la klinik 2 week dari tarikh yg lepas lewat period. So dlm 8week mcm tu. Tapi bila scan doc kata blm hanya nampak kantung jadi mgkn dlm 4w. 3x scan last sekali baru dpt EDD yg tepat sbb saya period saya mmg tak regular pernah 2 bln tak dtg...sekarang alhamdullilah dah 20w.

5y ago

Alhamdullilah aamiin

Same mcm sy period tak teratur. Period xdtg 2bulan, dr bulan 9 smpai bulan 11 cek upt selalu ngatif smpai la sakit perut pegi klnik. Doc suh cek upt. Baru positif. Tp bile scan baru 3-4w cmtu wlaupn dh 2bulan xdtg. Doc ckp myb lmbt lekat. Alhamdulillah skrg dh 15w..

5y ago

alhamdulillah......😍

sama laa ikutkan last period sekarang saya dah 15 weeks tapii bila scan baru je 10 weeks so doc kata baik ikut scan .. then due date yg dari 19/7 jadi 29/8 sebulan lebih beza

5y ago

xpe apa apa pon janji anak sihat cukup untuk kita ☺️

Sama la. 9 weeks tp scan bru 7 weeks. Tp mmg dh tw dh kiraan lari dr tarikh period sbb sy trace hari subur sy cycle day ke 29. So mmg xboleh rely on tarikh last period tu.

sama saya dulu pun period x teratur.ikut last period patutnya 10 weeks. repeat scan 2 minggu lps tu baru nmpk kantung dan jantung baby baru 6 weeks ikut tarikh scan.

Sya pon mcm sis,, sptutnya kalau sya ikut tarikh period sya dh pregnant 5m tpi baru 4m skrg,,, y penting baby sihat je

5y ago

betol tu.....sy tnggu lame tahun ni tahun ke 4 ......

Sy dlu cmtu... Tp bila baby dh bsar.. Bru ikot edd cm period.. Msa dia kcik je xsama ngn trikh period..

Saya pun sama masa awal dpt tau pregnant kalau ikut period 8week tp bila scan 7week 😊

5y ago

nampak xmasa scan.....sy mula2 mcm x percya smpai upt 4 kali.....

Sma mcm sya.. Ikut period da 7 weeks.. Msa scan bru 4 weeks

Klu period x teratur. Mmg akan ikut dari scan.. size kantung..