Prgnant 8week tapi kantung baru 5week

Ade sesape yg mcm sy tak? Ikutkan 1st day last period tu btol. Ikotkan sy 8week tpi blom nmpak janin n jantung baby. Cuma npa la prubahan kntung n ade YS kcik je dlm tu. Normal ke? 😭😭 Doc tkut pmbesaran lambat. Or mybe sy bg slah date priod ..

Prgnant 8week tapi kantung baru 5week
8 Balas

Normal sis. Saya dah kena haha. Sebab period tak normal, dan rasanya bergantung pada size janin kita. Better sis try klinik lain, kadang2 ikut klinik jugak. Saya buat macam tu jadi kita puas nak tahu anak kita berapa minggu. Before ni patut saya dah 8minggu tapi doc kira 7minggu. Pergi KK doc kira dah 9minggu. Jadi sis kena try different klinik, moga membantu!

sama dengan sy,period x teratur..last period 30mac...tpi hari tu g scan ade kantung je dan beza 2mggu dari trikh priod..jadi sy kira ikot trikh scan tu ,mase 7weeks g scan lagi ,dah ad jantung..skrg dah 10weeks..tapi masih belum buka buku😂🫢maklum la klau anak 3 4 5 ni buka buku pon lewat..klau ank first hri ni mengandung esk dh buka😅..bykkan brdoa ya

last period sy pon 28/4 tp sy period xteratur.. jd doc ckp mmg akn lari tarikh... n baby patut 8mggu tp scan dy 4minggu bru nmpk kantung kecik sgt .. 3mggu lg kne p scan smula.. doakan sy k..

2y ago

tulah memang nk g scan minggu depan,, insyaallah harap kandungan Sye sihat lah... doakan Sye yea

same la ikut kiraan due lebih kurg 1.2.23. doc kate mungkin tak jadi kne scan lg mggu depan. sy dah scan dr bawah tu doc kate msh xnmpk

sis tunggu sampai next scan , 1st scan sy pn jdi mcm ni , bila 2nd scan lps 2 minggu dah cun2 dgn tarikh period tu

2y ago

okay awakk

tarikh bsalin kite sme la hihi, smoga urusn sis dprmudhkn ye

2y ago

hehe u too.

tarikh persenyawaan lambat mybe. sbb tu bru 5w.

2y ago

haa hrap2 nye mcmtulah

Lambat senyawa kot sis

2y ago

Insya Allah sis. Pikir positif je. Nanti scan baby dah besar mesti excited