7w

sy pergi scan baby td,spatotnya hari ni dh msuk 7week..tp td masa scan baru 4week..ada tak sesiapa yg mcm sy?risau..

13 Balas

Saya mcm tu jugak sis..doc cakp sy sptutnya size janin mcm org 7weeks tp baru 6weeks nmpk kecik sngt. Doc ckp 50-50.mmg mnggu 5weeks ad spotting 2 kali. Ni kene repeat scan lagi 2weeks.pkir psitif je sis. Simpton pregnant mkin mnjadi2 skrg. Asid folic jgn tggal ye

Mcm sy hritu sptutnya dh 9w, tpi scan nmpk 6w+ je. 2 minggu lpstu sy g scan skli lgi, suppose dh 11w tpi still 6w+. Terus kena hntr hspital, missed misscarriage. Bbrape kli spotting jgk laa spnjg prgnant tu. Klu ade spotting terus pegi check, jgn delay.

5y ago

InsyaAllah semua ok. Doa byk2 😇

Ikut pd scan n doc.. sbb perkembangan baby start drp ovulation date kita, bkn drp last period.. normally ovulation date dlm 14 hari selepas 1st day period.. sbb tu bila scan, umur baby akn kurg sikit..

Sma mcm sy haritu.. Ikot last period 7w..tp scan bru 4w bru nmpk kntung kosong je.. Lpas 3 mggu g scan blik.. Harini scan dah ada jntung bby kelip2.. Dah 8 w.. Tp kalo ikot last period dah 10w..

sama mcm sy..spatutnya 7week dh tp scan baru 4week..risau..dktr ckp sbb period x teratur..2 minggu lg p scan nk tgk jntung bby...risau sungguh laa..

Same mcm sy..scan kt spital besar bru 6 weeks..scan kt kk mase buat buku dh 8weeks..last doc ikut sy punye last pirot sb same ngn dia scan..

Same macam saye....ikot kiraa doc yg selalu checkup monthly sye baru 30weeks...tapi bile pegi scan luar swasta saye da 34weeks...

Jangan risau sis, kiraan biasenya tak tepat. Sebab kita pun xtaw bila btol2 preggy.. Scan biasenya tepat..

Smelah kite.. mse sy 11week.. doc ckp bru 9week.. tp klu g K.K Doc kira sme ikot 11week tu ☺️

Saya pun dpt kes yg sma... Malam keesokkan hariny.. Keluar bleeding.. 4hari dh.. Tapi on off la..