berat baby

kawan2,sy nk bertanya..semalam sy pergi buat detailed scan baby..spatotnya masa tu baby sy 20w..tp doc ckp berat baby 458gram which is agak besar utk baby yg berusia 20w..slalunya klau 20w berat baby spatotnya dlm 300gram leboh kurang..skrg ni sy risau..ada komplikasi ke klau kita bersalin baby besar ni?baby sy alhamdulillah smua normal..cuma berat je yg terlebih..

2 Balas

Sama..sy pn 24w berat dh 700 mcm tue..doc ckp saiz mcm 25w.tp sy bg tau msa scan 13w pn saiz dia dh mcm 14w...doc ckp oo ptut la mcm tue je

Masuk mggu ke 30+ ke atas nanti berat dia akan slow naik. Sbr sis.