sape pnh alami?

Assalamualaikum..sy tgh prgnant 28w..bru lpas buat details scan kt klinik td..dpt tau jntina baby girl..tpi ade 1 prkare yg risaukan sy,doktor scan td die nmpk buah pinggang baby ade bengkak skit kt sblh..risau bile dgr doktor ckp mcm tu..nnti pas baby lahir,doktor suruh follow up pasal tu..ade mommy pnh alami mcm ni x??

4 Balas

Prnah terbaca kes mcmni. But then bila dh deliver and follow up alhamdulillah keadaan bby tu ok. Buah pinggang pon ok. Bnyk lg masa utk baby membesar & bnyk lg organ blum fully developed. Jgn stress2 ya. Bnykkan berdoa and jaga pemakanan 👍🏻

4y ago

Alhamdulillah..lega dgr sis ckp cmtu..😊

Assalam sis. Boleh saya taw perkembangan baby sekarang? Saya first pregnancy jugak baby girl.. Now 27 weeks.. Dr detect buah pinggang kanan bengkak sikit 1.4cm.. Saya takut and risau 😢

sama kes sye..bila refer pgi kk doc ckp bengkak nye kecil..lega skit

Harap2 mcm tu la kan..risau..😥