Assalamualaikum & hai semua,sy nk tye sy abih period 13hb 2 dan 15hb 2 sy saja buat upt test n +ve

So adakah valid result sy ni? Sy test upt brand forsure beli kat kedai eco n strip beli kat farmasi. Yg gmbr ke3 tu yg sy test pagi td. Tq

Assalamualaikum & hai semua,sy nk tye sy abih period 13hb 2 dan 15hb 2 sy saja buat upt test n +ve
13 Balas

persoalan sekarang, betul ke awak period? atau cuma implantation bleeding? darah kluar banyak atau spotting yang memadai pakai panty liner shja? Saya dulu ingat period jgk, ada spotting 2 hari pastu dia stop. saya test upt dpt positive jgk. Pastu apa lagi, ganti la solat 2 hari tu 🤣🤣🤣 sis nanti beberapa hari atau 2 minggu lgi, check upt balik. boleh jadi tu bleeding chemical pregnancy yg dh gugur atau memang pregnant btul.. sebab klau lpas gugur awal ni pun ad possiblity upt +ve jgk

1y ago

Yg ni sy x pasti.. Sbb sblm2 ni ade je buat upt test lpas period, xde plak dpt result mcm ni.. Insya-allah dlm minggu ni sy gi klinik ntk dptkn kepastian.. Tq

kalau ikutkan +ve tapi sbb sis baru habis period..cuma betul ke itu mmg darah period,mcm saya dulu keluar warna coklat2 mcm period so ingt period,then macam pelik sbb due period seminggu lagi,saje test then +ve.. act tu mcm bleeding sikit tpi saya okay je alhamdulillah. Nanti Cuba sis scan dulu tgk or lagi seminggu cek lagi guna clear blue

1y ago

Ok sis.. Insya-allah dlm minggu ni sy gi klinik ntk dptkn kepastian.. Tqvm

rsa Nye darh implant tu sb awk ckp x lama 13-15(3hri sje)pstu chek urine awk +ve tu mkna awk sbnr hmil..nti prgi scan tngok dh bpe mnggu..sb awk kna thu last haid bila..

ada simptom2 pregy tak y mnybkn puan cek upt..sb sya pun mcm puan klur darah sikit warna coklat2 tuk 3 hari ja. Sya blum cek upt lg klu d ikutkn lg smngu due period.

taniah sisturrr...positif tu berdasarkan upt..if period bleeding tak bnyak..sis g cek ya..risau bkn period je..take care..semoga urusan sis dipermudahkan..

1y ago

implantation rasenya kot tu sis bkn period..sis jgn wat keje berat2..rest k..if ada bledding lg lepas nie..cepat2 g cek tau..take care..

jenama tak penting sis.. yg penting alat uji tu tak expired lagi. kalau belum expired, insyallah keputusan tepat

klu tgk result upt +ve. tapi nnt kena pergi scan juga klu nk confrm.period awak kali ni mcm period biasa ke??

1y ago

Period kali ni mcm pendek n flow pun x byk.. X mcm cycle lpas2, paling cepat pun 7hari..tp yg bulan ni 4hari je.. Anyway tq sis

macam positive. nanti try pegi klinik, mungkin tu implantation bleeding bukan period..

1y ago

Ok sis.. Insya-allah dlm minggu ni sy gi klinik ntk dptkn kepastian.. Tqvm

Saya beli kat eco jugak, positive.. malam tu pergi doc check pun positive

Sama mcm sye, 2 mggu lps tu pegi cek klinik mmg sah pregnant

1y ago

Wahh. Tahniah sis...