don't want insulin

assalamualaikum mommies... mas dh 16w5d. kena wat bsp.. next week last change for bsp... jika bsp still x cntik next month kena start cucuk insulin... any suggestions for bsp yg cntik... klu blh x nk la insulin...??

1 Balas

Wasalam. Berapa bacaan tu? Saya dulu 10.4..tak kena bsp. Pagi sy mkn wholemeal bread, lunch nasi suku, sayur n ikan/ayam/daging... N air kosong banyakkan, stop air manis. Epal hijau bgs utk turunkan gula dlm darah, kejap je turun bacaan. Kalau nk kek, blh mcm sponge kek mcm original cake tu... Yg tu sy mkn utk breakfast bacaan still OK hehehe.