BSP tinggi mkn dh diet suku² separuh dah.

sy baru jumpa doctor smlm. hrni kene buat BSP. tp bacaan tak cantik.. tinggi 7.9-8.3 mmol. hrp² lepas mkan metformin bacaan gula nnt makin turun. takotnye kalau kene cucuk insulin. kalau kene cucuk insulin tu kita kene beli sendiri ke jarum & lain² tu? #11week

2 Balas

xperlu takut...fikirkan kandungan..Saya pon cucuk insulin...tak sakit pon...asalkan baby sihat ..awk boleh cbe kawal portion makan...nasi sikit lebih kan lauk...cbe cut sugar...

cube stop minum susu. stop makan buah. nnti buat bsp balik tgok bacaan mcm mne.