Kalsium

sy nk tnya..ada tak ubat kalsium utk ibu hamil 5week mcm sy..selain minum susu..sbb sblm hamil lagi dctr ada ckp sy mmg kekurngan kalsuin dlm badan dan tulang sy memgecut disbb kan itu..skrg sy cuma minum susu kambing shj..sy risau lau susu kmbing xckup kalsium utk bdn sy dan baby..

2 Balas

Sis bole google sndri intake harian kalsium utk ibu mengandung berapa.. just follow tu je. Otherwise sis bole minta consult doctor sndri. Sbb kalau minta cadangan ubat rasanya doctor lbh arif. Kalau tnya org, apa yg org mkn tak semestinya serasi atau sesuai utk org lain. Lagi2 time prgnant.

Amik ostematrix shaklee..