Kalsium

Assalamualaikum. Hi mommies. Sy seorg yg jenis x minum susu. Bole bg cadangan tak sumber kalsium yg bole sy dpt utk pengganti susu. Pil kalsium bole tak kalau sy consume? Ad cadangan? Thanks in advanced ??

13 Balas

Saya pun tak minum susu tak makan sayur. Sumber calcium yang saya ambik pun bentuk tablet dari product Amway. Alhamdulillah dari awal pregnant sampai 5bulan saya consume sampai skrg. Boleh rasa perbezaan 😍

Sy sejak pregnant pon xboleh minum susu jgk.. doctor bagi calcium pills utk gnti susu..satu lagi..saya consume yogurt sbb yogurt pon tggi calcium sis

Saya pun tak minum susu. Dah masuk 6 bulan, suami ada belikan susu lovlin perisa oren. Bau pun saya nak muntah apatah lagi minum.

Sis cube bgtau nurse nanti dia akan bg pil. Mcm saya minum susu tapi tak makan. So nurse tuka bg saya pil utk gantikan susu.

Sye mkn pil kalsium caltrate 600 + D...sblm nk consume ape2 sis refer doktor dlu sesuai ke x dgn sis..

Sy mnum susu anmum tp skali seharu je..& suami beli pil kalsium cal-600 plus utk tmbh kalsium..

Sye consume ni sis.. mg bgs. Rse pun sedap. Sebab sye pun sejenis x blh telan susu 😅

5y ago

Vit c Ade jgk brand ni.. calcium pun Ada. Doc bagi ni biasa klu kte tgh preggy. Calcium ☺️

Oo saya pun sama...dr ade bg pil kalsium sis..blh try mintak time checkup

Amik pil kalsium yg penting dos 1000mg sehari...

Bli Ostematrix (shaklee) untk kalisum