salam mom2 sy nk brtnye

Sy nk brtnye kandungan sy dh masok 12week 3hari tpi blm buka buku pink...cll kk xangkat...tnye mak mertua suruh hold dulu sbb skrg pkp......cadangan mom2 semua sy pening...

21 Balas

pegi je. penting buat buku.. saya mmg akan sentiasa pergi cek up kk walaupun pkp.. sbb baby dlm perut kita tak tahu kan.. better pergi buat.. kalau kne tahan polis ckp lah nak gi kk sbb awk pregnant. mesti polis tu bagi . jgn tunggu lama2 nnti kalau lmbt buka buku misi bising nnti

12 mggu rasa dh lambat ni.. Baik pi buka bukuk. Rawatan bagi wanita mengandung masih jln even pkp. Tapi bila nak masuk kk kena gi seorg2 mcm kk di tempat sya x bagi peneman. Sbb dh 12 mggu ni u dh miss checkup dan vitamin semua. I dlm 5 mggu dh bukak buku. So jgn lambat ye..

Boleh pergi shj kk sis..sekrng kk buka wlpn dlm pkp ne..kaunter check ibu & anak pun buka..hari tu sy baru hntr baby appointment vaccines..nurse kata, open buku , appointment ibu mgandung & vaccine baby kena follow date..😀

mcm saya call dulu KKIA , nk buat buku pink .. 12w dah tu .. Pkp ni Menteri Kesihatan dah bg kelongaran kan .. ibu bole check up mcm biasa .. no worries.. pegi buat.. bahaya lelambat .. tk thu baby kt dlm perut tu hehe

Pergi saja sis...pentingkan kandungan sis..klinik ibu megandung sentiasa terbuka..tiada masala tu sis...buat sja sis...sekrang ni macam2 penyakit sis...kita sebagai ibu kena cepat bertindak...

Buat je. Sbb dh masuk 12w agak dh lambat. Kk sentiasa buka utk ibu2 hamil. Klau nk tggu pkp habis, xtau bila. 14hb tu anggaran je. Klau sambung pkp lg nnt lg lmbt la awk buat buku.

pkp tetap pkp.buku pink dah boleh buat anak dalam kandungan perlu di periksa keadaan kesihatan ibu dan bayi di pantau dokter nurse .lebih cepat lebih baik.

4y ago

ye buku pink penting.pdrm atau atm faham kesihatan ibu pregy perlu cek up.tak ade lah awak pergi je buat buku pink

Pegi je mcm biasa. Pakai mask, hand sanitizer and jgn sentuh apa2 jika tiada keperluan. Sy dah pegi dgn suami time 7 weeks. Ok je x de masalah.

pg je kkia. nty staff buat appt date berikutnya.. depends kkia ad yg bole terus buat buku. sy appt 15hb n pkp pon smbung lg 14hr🤣

Pegi buka je. Nape dgn PKP pun. Kk skrg pun ada sistem utk tidak crowd. So no worry. Janji pakai mask ke klinik dh ok.