Haii..nk tnye korang..minggu ke berape korang bukak buku pink?

Sy dh cll klinik..dh contact nurse..tp x dpt pun tarikh appointment sy..sy dh 10 minggu..ke awal lg nk bukak buku pink?#ingintahu #pleasehelp #firstbaby

27 Balas

10weeks sy scan swasta dulu pastu terus call kk, dapat tarikh minggu dpn nya jadi masa buka buku 11 weeks.. ikutkan tarikh tu mmg ramai sngat kat kkia sini, smpaikan settle dekat tghari.. Selalunya dia bgi tarikh yg kita xlebih 12week masa buka buku pink, tak pasti mungkin kkia awk mmg lagi ramai..dah kol xdapat try walk in

8 week sy g scan kat klinik swasta. Pastu bawak gambar scan and walk in ke kk berdekatan. Sampai sana dorg akan noted and bg tarikh untuk 1st appoinment kita buka buku pink tu. Better walk in sebab call ni selalu dorg terlepas pandang. Kk ni klu klinik ibu ngandung jarang tak busy.

2y ago

okey .nnty sy try walk in..sbb hritu mse 7 week dh walk in..tp diorang mintak nama dgn no tel je..

better seawal mungkin sis. saya call haritu pun lewat tapi nurse bagi je tarikh appointment cuma lambat sangat2 dapat (trimester dua baru appointment). risau pulak lambat last2 saya proceed swasta je. better call tanya balik bila boleh dapat appointment.

Kalau sy sendiri bukak buku pink masa kandungan sy 4 minggu skrg preggy 5 bulan. KK tempt sy terima je. Tapi x tahula tempt awak. Sesetengah KK x terima kalau bukak buku terlalu awal. 3 bulan nt baru boleh

Saya dah masuk week 13 tpi still x dapat bukak buku pink. Bila tnya KK diorang cakap ramai ibu mengandung jadi kena tunggu tapi tak tau sampai bila

sya pon lmbat dpt tarikh . sya call mse sy 8 weeks.. tpi dpt nya bulan 6 nnti... sis call smla ya.. jgn lmbat dri 12 weeks.. tu je.. take care..

walk in je sis..kalau kol lambat..kalau kk tempat saya 10 minggu tu mmg dh kene bukak dh..kalau lambat sgt nnti kene bebel ngan nurse😂

Sy bukak buku pink Week 10. Buat kat klinik swasta sebab senang nak appointment on weekends. Xperlu ganggu waktu kerja

Saya datang masa 9w dia bagi tarikh booking next 2 weeks. So 30/5 baru buka buku, dah 11 week masa tu

Saya call nurse masa week 9 pon nurse kata dah lambat. Kena bukak seblm week 12 dah seawal week 6