ALAHAN

Sy ni setiap kali awal minggu mesti alahan teruk.. Hujung2 minggu kurang laa sikit alahan, bila masuk minggu baru alahan datang kuat balik.. Punya laa letih satu badan.. Makan pun kena paksa, kalau x memang x makan laa.. Tapi alhamdulillah alahan xde muntah2 pitam2.. Kadang2 jelez tengok ibu yang xde alahan langsung time pregnant, tapi Allah bagi sesuatu benda tu pada yang mampu dan ujian setiap manusia berbeza2.. Now 9 weeks... Smoga anak yang dikandung kita dilindungi Allah sehingga selamat dilahirkan..

1 Balas

Kan. Kdg kesian juga tgk ibu hamil yg hidap alahan ni terutama yg teruk sgt tu smpai admit. Sy slh sorg yg bila hamil, xde alahan langsung. Alhamdulillah. Dh nak masuk 4 anak, tiap kali hamil mcm org x pregnant. Tu dilema utk yg xde alahan. "saya ni mengandung ke tak?" 😂