tumpang tanya

Sy nak tnya. Normal ke lpas bsalin, perasaan nak bsama tu smakin kurang ? Sejak sy bsalin smpai skrg, ank dh 8bln. Masih lg xbsama. Malah, xde rasa nak bsama pon.

11 Balas

de segi psykologi nye mmg kita mummy yg baru lps bersalin kurng ada keinginan tu.. lagi2 mummy2 yg bersalin czer.. mesti rasa nyilu n takut kan.. sbb sy pun penah alami situasi tu..lgipun sy penh berslin normal n czer.. bile bb bf smpai 9bulan full bf.. lg rasa kurang dpt wktu bersama husband.. tp as mummy kene bincang ngan husband.. supaya memahami situasi kita as isteri n mummy..semoga bahgia selalu🤩😍

4y ago

Kalau brsalin czer kna brpntang brpa lma brsama husbnd sis.?

Normal... Smpi husband ckp berdosa xlyn dia asyik tgk ank je...sbb kita still takut nk bersama & nk sesuai kn diri dgn pnjgaan ank..tp kuatkn dri jgk lksana kn tgungjwb seorg istri... Tp klu husband memhami & sggup brtolak ansur buat keje rumh.. Sy ok & prtimbgkn.. Kdg2 smpi nk demam klu bersama tu.. Tp inform je husband klu xsedap bdn.. Sbb rasa imunisasi badan kurang lepas bersalin ni...

Normal sis saya pun mcm tu, sbb badan kita akan ambil masa setahun juga nak pulih emosi dan penat lepas bersalin. Ditambahan pulak kena berjaga utk tgk dan jaga anak pagi, ptg dan malam. Tapi kalau boleh cuba bg faham pasangan, sbb tak semua pasangan tu faham apa yg seorg isteri dan ibu lalui...

Normal. Mane nk tgk anak, nursing your baby, pump your breast, mandikan, siapkan pastu main lg ngan anak. List can be long sampai je Acheh nun. Normal la tuh sis. Walau musim pkp, ingat jemah ade mase nk sakit kepala????

Normal sis...hormon tengah tak stabil..ada orang takut lagi kalau2 effect tempat jahit..

Sy pon mcm tu. ank nk msuk 6 bulan dh. Takot 1 hal😅

Normal. Ada masa lapang lebih kpd nk berehat je.

Normal sangat..

Normal sis..

Normal