baby kerap mengeras

Nak tanya skrg sy dh 37weeks bby kerap sgt mgeras..smpai sy nk tdo pon x blh...rsa skit sgt...normal kee @ tanda dh nk bsalin..

7 Balas

Sy dlu pn bgtu.. Sllu mngeras.. Ke3 hari msih lg mngeras.. Tngah mlm tu g toilet tba2 nmpk ada drah.. Apa lg.. Asben trus bwa g hsptal jam2subuh.. Wktu tu jga kna than kat hsptal.. Keesokannya still mngeras smpai mlm dah sgt2 sakit xsmpai 5mnit..blik2 g toilet.. Hmpir sjam kat toilet 😂 nurse dtg utk cek.. Nurse trus pnggil dktr utk bwa kat blik bsalin.. Fuhh.... 40mnit jg kta d dlm blik tu.. First kn😂 smoga sis dan bby sis shat2 ya

Kalau setiap 5mnit mngeras itu tanda nk bsalin.. Kalau jarak masa yg lama sesekali br mngeras tu contrction palsu

Maaf tumpang komen kt sni... Sy dh 39weeks.. Tp tk taw mcm mna klau bby mngras????

Mengeras disusuli sakit pinggang yg sgt² sakit tu tanda nak bersalin.. ☺️

Kalo kerap tu tanda2 nk bersalin sis...

G hospital sis rakut nk bersalin

Tanda bersalin tu