Spotting..

Hi, sy nak tny. Sy kandungan baru 4weeks. Check upt mmg +ve laa. Rezeki kali ni selepas gugur tahun lepas. Td sy check ade spotting coklat2 dekat underware sy. Normal atau tidak ye? Bukan ape. Sy sgt2 risau selepas keguguran tempoh hari. 😥

9 Balas

Saya penah jadi tapi sehari tu je , kluar darah mcm warna coklat tu , mcm darah nak habis period , mmg terus ke klinik sbb masak tu dlm 5w , and doktor check takda apa apa , doktor ckp proses penempelan seketul daging tu mmg akan ada spotting tapi if sampai berminggu and sakit perut yg teruk kene cpt cpt pergi check

1y ago

doktor pon ckp mcm tu. sya punya keluar ketul² besar tpi alhamdulilah 2 kali je kuar

I have the same spot too during 4-5 weeks like for 3-4 days but it was because of old period clearing out and im currently 23weeks. So far, all my checkup is okay ☺️ but if you nonstop bleeding then yes you shud consult with doc

tk normal yunk. baik cpt ii gi hospital terus nanti maybe doc akn bagi awak ubat kuatkn rahim. jaga diri baik ii buat masa skrng nii bykkn rehat jgn buat kerja berat ii nanti dh masuk trimester kedua baru blh slow ii buat kerja rumah

Sy kena jugak hr tu masa week ke6-7. Trus gi klinik. Dia kata normal tp dia kasi ubat kuat rahim. 10 biji x silap. Sy xmkn hbis pn ade 1-2 biji lg tp skrg dh xda spotting.

Xnormal.. Please pergi klinik... Lepastu bgtau awk ada sejarah gugur sblom tuu... Nanti doc bgi ubat kuat rahim utk awak... Bnyakkan bedrest..

trus p klinik atau hspital bdekatan sis. kcmasan ke Epau ka. jgn tunggu dia stop sndiri.

Baik refer hospital ke klinik. Spotting or bleeding masa hamil x normal.

sebaiknya terus refer klinik atau hospital. sebab awak dh ada sejarah.

pergi klinik jumpa pakar, saya hari tu spotting punca ada polip