positif pregnant lepas 2 minggu gugur

hi. ada ke yg positif pregnant lepas 2 minggu gugur? ... sy lps 2 minggu gugur tiap hari kluar spotting coklat je....sy takde check upt lagi..... sy cuma check opk je. opk pun hampir positif..... klau ada rezeki sy kali ni alhamdulillah semoga semuanya selamat sampai proses bersalin

4 Balas

eh ehh.. hampir sama la situasi kita. sy pernah gugur 21/11/21, pastu 9/1/22 sy tak sure tu darah haid ke atau spotting sbb ia keluar dlm 3 4 hari camtu je. Check upt -ve. Tapi simptom² hamil seperti pengalaman² ibu² dlm ni mcm.....loya, pening, mengantuk gila² siang hari, lapar sokmo, sakit belakang & pinggang, mkn pun menu pelik² je..yg sblom ni tak suka mkn. Semua ada. 😅 Sekarang tunggu untuk check period bulan 2 dtg atau tak dlm minggu ni, lepastu baru nak check sekali lagi upt. Semoga ada rezeki sy lagi untuk mendapat anak yg 2nd ni. 😊

2y ago

sama. bila makan duphaston takde spotting. klau tak makan ada spotting.

Kena make sure hormon mengandung yg lepas dah takde. Bukan apa Takut kena scam plk, sedih plk nnti. Yg lepas tu gugur time berapa weeks? Kalau keguguran awal, maybe hormon dh takde, opk positif pun sbb dh nak dekat time subur kot

2y ago

gugur masa 6w

opk hampir positif bermaksud sis otw nak subur..biasa lepas gugur memang subur sangat2..Dr pakar sendiri bagitau sy macam tu

Hormon pregnant masih ade sis.. Hormon HCG paling² sebulan bru hilang even awk gune upt tetap upt akn +ve

2y ago

@rosy , ikutkan kena pantang dulu..bagi rahim tu sihat semula..dalam 3 bulan macam tu..bila rahim da sihat baru boleh bersama.