talasemia

Sy nak tanye ada x y megandung kene talasemia dalam nie?? Nk tanye pengalaman masa megandung tq ?

2 Balas

Kene talasemia? Ni maslah genetik sis..bukan pnyakit berjangkit. Saya sendiri pembawa talasemia. Nsb husband normal. Klu setakat pembawa, maksudnya x masalah pun. Sihat mcm biasa. Cuma hb mungkin problem sikit time mengandung..tp x bermakna kandungan zat besi dlm darah rendah.

12mo ago

hi boleh tahu awak due normal ke czer ya? huhu risau pulak. sy pun pembawa talasemia