takut baby kena talasemia

Nk tanye mommy2 kat sini.. Sape hb die xpenah lebih 10.0..sy 6 kali bacaan semua 10 kebwh.. Mkn mcm2 dh.. Mkn vitamin klinik, iberet semua dh.. Sayur2n buah2..Nurse kata mungkin talasemia.. Takutnya baby kena talasemia..?

2 Balas

Talesimia masa dalam perut kata doktor belum boleh pasti kan selalu nya dah keluar nnty dia org akan ambil darah dan tunggu keputusan 3bulan sbb Sya ada talesimia jadinya masa anak sulung Sya keluar doktor trus check .. pape boleh minta nasihat doktor 😊

X semestinya sis. Ipar suami plg tinggi hb pn 8-4 tapi anak x kena talesemia pun lepas lahir.

5y ago

Ye ke.. Lega skit.. Kalau x stress rase.. Tq