Hgb with Talasemia

Hai mommys, sy baru keguguran april lalu. N skrg nak merancang utk ada baby lg and baru tahu yg sy ada talasemia. ada tips tak untuk maintain bacaan hgb utk pesakit talasemia? Tq, ☺️

1 Balas

Saya thalassemia carrier, hb memang tak pernah cantik. Doc suruh stop makan iron tablet just continue folic acid n balance diet.

5y ago

Saya memula makan iberet jugak, tapi memang useless pun kalau makan sebab badan takboleh guna iron tu. Tapi kalau awak ada rasa perubahan, makan jela. Apa pun bincang dengan dokter lah macamana.