Tolong bantu jawab sy

Hello sy nak tanya sebab ni first time pregnant sy bulan februari lalu datang bulan pada tanggal 10 bulan berikutnya sy check ternyata IM pregnant so yg sy nak tanya ni perkiraan ni skrg brp Minggu Yer tolong bantu jawab ❤️

7 Balas

Nanti g klinik doc tanya tarikh last pariod bila….???…bgtau je Tanggal 10 Bulan febrruary……nnti doc bgtau lah tu….brpa minggu Pastu nanti doc scan…tgk kandungan berapa minggu dkt dlm scan tu pulak…..klu dah nmpk kantung n janin…. Jgn risau…cerita je dkt doc tu……

sis boleh google pregnancy wheel chart kat google. kat situ boleh tahu terus. senang je nak guna. cuma masukkan tarikh hari pertama period terakhir kita https://www.prokerala.com/health/pregnancy/pregnancy-wheel/ adik saya kerja klinik pun dia kirakan guna ni jugak

Lebih kurang macam sayalah sis 🤭 maybe sis dah 8minggu 4hari kot tapi kadang2 kiraan tak betul

Maaf sy tak reti kira, saya terus ke klinik untuk pengesahan awal kehamilan

2y ago

biasa doktor akan minta date first day datang period

10 februari tu hari pertama period ke??

2y ago

Sekarang mungkin dlm 8minggu 5hari…

Bulan mac dah x period la ya?

2y ago

Oo..maybe dalam 8 minggu mcm tu..dah boleh book date buka buku pink..nnti nurse kira semula

10/2 ke last dtg period?

2y ago

ye btul sis