Baby belum genap 6bulan start makan

Hello sy nak tanya , 19/02/23 baby i baru masuk 6ulan tapi nurse i suruh bagi baby makan 14hb ni, 14hb ni baby i baru je 5bulan27hari .just nak tanya mumy2 kat sini nak minta pendapat sebab i first mom, ikut je ke cakap nurse and boleh ke bagi try makan awal ? Thankyou kalau ada sudi komen

4 Balas

kalau mcm anak saya sis..sy pn first mom..misalnya nampak baby bole makan dh cth mcm dia tgk2 kita makan..nak capai benda apa yg kita makan..actually boleh dh sebenarnya..sy bagi dia bubur kosong. tanda2 yg baby nak makan awal la sis..

Pengiraan nurse ni lain, kalau umur baby dah cukup 100++, nurse akan suruh bagi baby makan awal sebelum dia masuk 6 bulan, macam anak saya lah, anak saya 27/2 dia nak masuk 6 bulan, tapi 21/2 nurse dah suruh bagi makan

kalau saya tunggu dia betul2 6 bulan ikut tarikh lahir sebab taknak ada apa2 masalah di kemudian hari

Nurse dah kata begitu, on je. Klu belum bersedia, tunggulah umur 6 bulan nnt. Ikut selesa puan