kos besalin

hello sy mw tnya kos brsalin dihospital brpa?

7 Balas

Normal delivery Gov= rm20 sampai 100 Hosp swasta start Kpj=2900 Gleaneagles=2888 Jmc=3000 Sya delivery di Jmc,sebab berdekatan rumah.. Bajet semua sya kena bayar 5k kebawah sebab sya ambil suntikan epidural price dia 1k++ untuk kurangkan sakit contraction semasa menunggu bukaan cm.. Pakej semua termasuk makan minum,bilik,doktor,nurse,ubat ubatan..dan blh rakam😉

Saya bersalin kat kerajaan bayar RM12 ke RM21 . Tak ingat mana satu sebab lepas tu ada kena bayar masa anak warded sebab jaundice . Stay 12 hours sebab baby dan ibu tak de masalah dan bersalin normal . Dia ikut berapa hari stay , bersalin normal ke czer .

For govt can be anywhere between RM20 till RM1,500 (PPUM). For private it can be RM5,000 till RM20,000+.

5y ago

Oh..for jaundice i no need to scare,coz 2 my kids they wont have jaundice since born.coz im back home,my mom direct immediatly give baby shower the medical chinese tradisional medicine..so far kuning baby tak dtg..😀.

Pengalaman sy 1st czer rm140+ (warded beberapa hari sbb bb kuning) 2nd normal rm40+

Kalau baby n ibu xda masalah. Below rm50 sja pn bayaran.

Klau pkai GL free je kann

F