Berapa harga kos bersalin?

Hai mommy semua.. Saya mngandung anak first... boleh saya tahu berapa kos bersalin dihospital? Sama ada kerajaan atau swasta..#bantusharing #firstbaby #seriusnanya #1stimemom #mommybuntu #pregnancy #jangandibully

29 Balas

depends pada hospital juga la sis. private pun bukan semua hospital sama harga. mcm cousin sy czer 3h 2m rm15k hospital columbia. sy hoapital avisena shah alam. czer 3h 2m dan baby 6h5m sbb on antibiotics sbb sy gbs positive. semua rm23k. kalau private kena standby lebih sikit sbb kita tak tau lepas baby lahir ada apa2 baby kena tahan. kos tinggi. sy pilih private sbb time pkp suami dpt teman n lgpun ni 1st baby. sy memang ada complications. so memang nak org teman kat hospital. so kalau nak private better survey dulu costing

3y ago

Bersalin caeser di avisena boleh husband teman tak?

Sy bsalin hosp kerajaan, emergency czer, dduk wad biasa 1 mlm, mlm esoknya diorang ltk kt blik first class sbb wad biasa penuh. Tpi cas wad biasa sbb bkn sy yg request, hosp yg tukarkn. Total 120++shj. Dok wad 2mlm je sbb sy and bby xde mslh. Layanan ok je nurse baik.

Saya bersalin anak pertama di hukm tahun 2015. Induce 2 kali + epidural + vacuum + baby jaundice. Duduk wad 4d 3n total RM1.7k Anak kedua bersalin di hosp serdang 7/2020. Bersalin vacuum dan dapat duduk bilik 1st class single bed. Total RM817

hospita kerjaan boleh rjuk dkt kk tmpt awk check up. sy boleh anggarkn kos dlm wk rm500. dan tmbhn jika ceaser. klu swsta..brslin normal..brmula 2k dan ketas... manakala ceaser 3k keats.. swsta ada kelas trtntu..vip..vvip.. lg grand lg mhl la.

Klau putrajaya half kerajaan,half swasta..tpi xde lar semahal swasta...saya anak first kerajaan 3puluhlebih jer... kawan saya bru bersalin anak ke-2 dia dan dia x kena jahit bawah tu harga hospital kerajaan rm21 jer

4y ago

terima kasih sis atas pendapat❤️

Saya bersalin di Putra Medical Centre, Kedah. 3h2m. Masuk pkul hospital pkul 8 mlm, keluar 12.30 tgh hri. Bersalin normal, baby takde problem. ambik dua kali pain killer. termasuk covid test around RM2.6k

4y ago

*bersalin induce, satu bilik 5-6 katil

sy bersalin kt hkl...2019...time tu hspital bersalin hkl dh nk tutup...bersalin czer...hspital kerajaan murah sikit...tp klu ada duit lebih nk bersalin kt hspit swasta apa salahnya

Kalau awak kerja gov, bayar rendah. Tapi sy n husband bkn kerja gov. Sy bersalin kt HKL 2nd class deposit rm300. Bersalin normal. Tapi sbb anak kuning, so kne tahan 3 hari. Total rm700++

4y ago

4 org

Kalau Kerajaan Murah je Sy dulu bersalin Kat Kerajaan harga bawah rm100 je, Tapi Ikut kes jugak Kalau operation Mahal lah, Kalau swasta dari harga rm1500 hingga 3ribu ke atas

sy baru bersalin 15/10/2020 di An-nur Specialist Hospital Bangi. Bersalin normal vacum ext 3h2m RM5k dan anak warded jaundice 3h2m RM2.5k so total RM7.5k di An-nur.