sakit tulang pinggul

Sy mngndung 21week..sejak awal khmilan tulang pinggul sblah kanan sy sakit sgt. Ngilu rasa dia..mcm tulang blnggar tulang..ada kah biasa bg ibu mngndung ?sblum ni x pnah pn rasa mcm ni..ni smkin lama , smkin sakit...kdg² nak brdri pun , kna slow² pijak sblah kanan , klau x , ngilu yg amat..nk tnduk atau rukuk pn , harapkan kaki kiri , ibaratnya sebelah kanan ni x boleh terlmpau beban..sakit. Tdur pn mngiring belah kanan x boleh lama. Ada siapa² x rasa mcm sy skrg ?atau siapa² boleh kngsikn pnglaman ?

19 Balas

Sama juga!Sebelum ni start dr minggu ke 9 ke atas mmg sakit sgt..jln pn ssh..saya baru plan nak jumpa chiropractor sbb ingatkan tulang punggung beralih atau terseliuh..dlm masa sama tulang leher tu sakit mcm tersalah tdur, yg ni asal malam ja mesti terjaga kesakitan..:( alhamdulillah masuk trimester kedua sakit pinggul kanan saya dah hilang sekali dgn sakit leher yg berminggu2 tu!parents kata mungkin pembawaan baby kot..

sama sis.. saya punya pinggul kanan pon sakit sangat.. mcm beban berat sebelah.. kiri takde apa alhamdulillah.. tapi nak mengiring ke kanan, bangun ke apa apa yg ngala kanan sakit ya Allah sampai nak menitis air mata.. betul sakit 😢 saya 35weeks skrg..

Saya ada kena haritu,lama juga 😭tapi bila tanya kat sini ada sorang ibu ni kata kekurangan calcium (sebab dia pernah kena) &. Dia tanya doktor. Jadi saya minum susu kambing, alhamdulillah hilang

Say 21 weeks jgk sis.. Same sis.. Belah kanan... Bila dah baring atau dduk dkt bawah. Nk berdiri.. Dia punya sakit. Haishh. Nk urut gn myk panas.. Tkut plk..

Saya pun sama belah kanan juga..rse mcm tu tulaang tu tak masuk..smpai kadang tu jalan encot²..kalau nk tukar posisi tido pun sama..sakitnya allah je tahu..

Sama... Sakit dr awal preggy.. Ni dah 34 week.. Mmg xkn hilg ke? 😅. Nk bgun katil pon rasa seram. Sy sakit sblh kiri. Mkin besar perut mkin sakit plak.

Sama sis..masa baring tu,gerak sikit sakit..apalgi klu nk tukar dr mengiring sebelah kiri ke kanan,sakit..nk angkat pinggul pun sakit..

Sampai minggu ke berapa ye baru hilang sakit tulang pinggul tu? Saya kadang kadang nk jalan pon sakit. Ruku' pon sakit. Risau juga

Same kita sis! 😭..tp mlm2 sy mintak husb urut bhgian tu..bleh tahan lega..kalu x dr duduk nk bgun berjalan tu skit sgt

4y ago

Sy pun kna mnta urut ...klau x ssh nk bgerak😣

saya pun mengalaminya brtanya pada doktor ckp itu normal dan jika duduk atau baring perlu sokongan bantal.