Sakit tulang pinggul

Hi. Sy dah 34w, sekarang ni kerap rasa sakit area tulang pinggul belah kanan ni. Nak jalan pun terhencut2. Sakitnyaaaa. Bila nak pusing kaki nak berjalan pun sakit. Ada sesiapa penah kena & apa korang buat eh nak kurangkan kesakitan ni. Pls help

8 Balas

Sy pernah rsa skit tu msa 27weeks+ cmtu smpai xboleh nk bgun katil sendiri mesti kena ad org tlg bru dpt bgun. Tu pn msh ssh nk bjln huhu. Sy mkn pil calcium alhamdulillah pstu slowly hilang. Skrg dh 34weeks jugak ada jugak sakit tp xseteruk dulu

Saya dr bulan ke-4 dah rasa ni. Mcm sengal terseliuh pada tulang pinggul dua2 belah. Nak bergerak mmg sakit mcm seliuh tu. Tp keadaan ni normal sbb bdn kita tgh tinggi hormone relaxin. Bertabah dan bersabar is the only way 😂

Sama la saya pun blah kanan sakit & sy 34weeks jugak. Huhuhu. Bila sakit je kene rehat jap baring/ duduk lama sikit pastu dia hilang kjap. Bila byk jalan je sakit balik

7mo ago

sama awk. bila baring lama sikit pun nak bangun tu masyaAllah sakitnya. awk nanti pegi checkup dekat kk, minta dkt doc / nurse tu ubat sapu. nnt dia bagi. mmg best la sbb dia berangin² panas. sy pakai td ni terus berkurang da sakitnya

Same la kite sy sakit belah kiri kdg smpai tertarik sekali dgn urat kaki . Sakit betul time duduk tkpon nk jaln 😭

7mo ago

aah ade. dia ade bg. nnt ckp je awk nye tulang pinggul tu sakit n nak ubat sapu. sy da sapu kali ke 3 ni mmg takde da rasa sakit tu. alhamdulillah bole da jalan2 mcm biasa takde pape. kalo tak tu, nak bgn pun susah, jalan pun terhencut2 🥲🥲🥲🥲

saya urut dgn org tukang urut . memng bdn ringan jrng dh kne sakit pinggul

pnh kena sy CRI bidan kampung urut alhamdulillah Klau x MMG sakit la nk jln..

7mo ago

alhamdulillah. ni tadi sy pegi kk minta ubat sapu dekat doc, dah sapu ni alhamdulillah lega la juga. sedap je rasa berangin² panas tu. mmg sakit nak jalan x boleh, bgn tido pun sakit je rasa.

cuba sapu minyak angin atau magnesium oil

7mo ago

sy pegi kk td just minta ubat sapu dekat doc je sis. alhamdulillah setakat ni okay la serasi. hee

boleh cuba urut dengan bidan

7mo ago

InsyaAllah. sy tak berapa kenal bidan kg dekat sini. cuma td sy pegi kk, minta doc bg ubat sapu. alhamdulillah ada kurang & lega boleh jalan duduk apa semua.