sakit tulang pinggul

Sy mngndung 21week..sejak awal khmilan tulang pinggul sblah kanan sy sakit sgt. Ngilu rasa dia..mcm tulang blnggar tulang..ada kah biasa bg ibu mngndung ?sblum ni x pnah pn rasa mcm ni..ni smkin lama , smkin sakit...kdg² nak brdri pun , kna slow² pijak sblah kanan , klau x , ngilu yg amat..nk tnduk atau rukuk pn , harapkan kaki kiri , ibaratnya sebelah kanan ni x boleh terlmpau beban..sakit. Tdur pn mngiring belah kanan x boleh lama. Ada siapa² x rasa mcm sy skrg ?atau siapa² boleh kngsikn pnglaman ?

19 Balas

Sama juga!Sebelum ni start dr minggu ke 9 ke atas mmg sakit sgt..jln pn ssh..saya baru plan nak jumpa chiropractor sbb ingatkan tulang punggung beralih atau terseliuh..dlm masa sama tulang leher tu sakit mcm tersalah tdur, yg ni asal malam ja mesti terjaga kesakitan..:( alhamdulillah masuk trimester kedua sakit pinggul kanan saya dah hilang sekali dgn sakit leher yg berminggu2 tu!parents kata mungkin pembawaan baby kot..