Sakit tulang punggung kanan pregnant 32week

Siapa pernah ada rasa sakit tulang punggung kanan masa pregnant? Saya dah 32w. Tulang punggung kanan saya sakit sgt bila nak langkah 1 anak tangga. Skrg pun jalan tak boleh laju2. Kena slow je taknak bagi rasa sakit. Belah kiri okay. Belah kanan pulak sakit dia buat kita terganggung nak buat kerja rumah. 😭 nak makan ubat tahan sakit tak berani.

Sakit tulang punggung kanan pregnant 32week
9 Balas

Sy dari 24weeks dah start rsa sakit yg belah kanan, asal nk duduk jer trasa..xtau lah tulang pinggul ke ataupun urat, smpai rsa tarik² urat paha, skrg dh 33weeks pon still sma mcm tu, prnh jgk pegi berurut tahan skejap, pstu rsa balik..belah kiri okay jer xde sakit apa².. jadi sabarlah ya mommy²..xde amek apa² ubat, just gosok² sapu minyak jer

11mo ago

Sis, situasi kita sama sebiji 🥲 itu yg saya tengah rasa skrg. Mampu sapu2 minyak je. Org kata dkt saya sbb saya kurang calcium. Susu saya minum je hari2. Kdg tu rasa nak berjalan lama pun mcm nak duduk wheelchair je. Jalan 20langkah dah tangkap segala urat , tulang dkt sbelah kanan. Mengaduh sakit sepanjang jalan 🥲🥲🥲

saya masa 1st prgnt pon alami macam ni. tapi memang x boleh buat apa pon. just mampu tahan sakit je la. even da bersalin pon saya still ada rasa skit tu smpai anak masuk 3 bulan baru slow2 makin kurang & takde sakit dah

11mo ago

Sama lahh . Baring je baru nak rasa ngilu sakitnya. Tapi bila time nak bangun ya Allah. Seksa betul rasa 😂

saya skarang 33weeks sama. smalam x leh nk tido sbb sakit sngt. Makan panadol bru lega skit. Panadol yg biasa selamat je bleh mkn klu sis tak tahan sngt.

11mo ago

Ye. Skrg nak tido pun susah rasa. Nak pusingkan badan mmg kena ambil posisi yg tak rasa sakit 🥲

sama sis. tapi saya memang tak makan ubat. biarkan je tahan. dari awal pregnant sampai sekarang

11mo ago

Dari awal pregnant? Lagi lama sis. Saya baru dlm 4hari ni je sakit berterusan. Mmg jalan skrg pun kena slow2 je. 🥲

Sama ngan sy tengh sakit skunk ni , smpai tahap tido mlm un tk lenaaa nk nngis je rse

11mo ago

Sama lah kita. Time tido kalau terjaga tu terasa sakit mmg mengalir jelah air mata menahan sakit 🥲

banyakkn bergerak , berjalan dan senaman...letih rehat la hgn paksa diri..

sy belah kiri yg sakit. bila bangun tidur terasa sangat. skrg dah 34 minggu

11mo ago

Ohyeke. Saya perasan perut saya mcm berat sbelah kanan je. Maybe sbb baby girl kot saya ni 🤭😂

Sy penah rasa sakit. Lepas tu alih posisi tidur mengiring ke sebelah kiri

11mo ago

Sbelum ni saya selesa tido posisi ngirig kanan. Tapi sejak sakit ni mmg kena alih tido posisi kiri je 🥲

sy pon mcm ni tpi lama2 hilang sendiri. skrg xada dah