mimpi

Sy mimpi gigi suami&sy patah .. org ckp klu mimpi gigi patah ni tak elok , apa maksud dia ye ? ??

12 Balas

Saya pernah mimpi dua kali mcm ni. N mmg terjadi ada kenalan saudara mara terdekat meninggal slps seminggu (apa pun ajal di tgn Allah, sya hnya cerita pngalaman saya). Kekadang mimpi mmg mainan syaiton. Cuma mimpi yg ni mmg saya rasa sakit mcm kene cabut gigi secara paksaan smpai saya menanges2 bgn tidur. Ngilu nye terasa smpai esok. Perit dia mmg rasa mcm kat real life wlpn bnde tu hnya mimpi. Tp kalau sis mimpi tk rasa apa, tu mmg benor la mainan sahaja.

Mimpi tu mainan tido...tk bole prcaye 100%, bile tido xbce bismillah mcm2 la mimpi pelik2 dtg, tu gangguan syaitan je sis...tk pyah ikotkn sgt ap yg org tua2 ckp dlu, knonnye bile mimpi ptah gigi akn ad sedara mara yg akn mninggal la bgai...pk 1 jek hidup mati tu kt tgn Allah, bukn kt mimpi kite 😅😅

Mimpi ada 3 1 dari Allah (1/3 malam sebelum subuh,tido dlm keadaan suci & wuduk) 2 dari memori kita (terlalu kerap fikir sesuatu perkara hingga bawa ke dlm tido) 3 dari iblis ( gangguan iblis) . Apa yg jadi semua atas Izin Allah swt & ajal tak penah cepat or lambat.

ye ada org meninggal tapi xsemestinya org rapat kadang org jauh mcm kawan. saya kalau mimpi mcm tu ada yg meninggal slalunya terjadi 1minggu selepas dapat mimpi

4y ago

tapi bukan gigi patah gigi gugur mcm tetiba gigi jatuh tu kalau patah xtau lagi la

Gigi depan gugur melibatkan org muda Gigi geraham pada orang tua. Mimpi gigi gugur tdk bagus,.mungkin petanda penyakit serius atau malapetaka.

Selalu ada sedara terdekat akan mninggal.. Mcm sy dlu mmpi gg atas dan bawah patah.. X smpai seminggu moyang mninggal dan ank buah sy lahir..

Mimpi ini hanya sekadar mainan tidur, kekadang ganggua syaitan semata2, banyakkn istighfar bila mimpi macam ni

Org kata tanda org terdekat meninggal, tp sy pernah je mimpi gigi gugur dan kebetulan tiada apa2 Alhamdulillah

Sy tiap kali mimpi gg btarabur semuanya, dan slpas bbrapa hari memang btol ad yg mninggal.. kbtulan kot 🤔

Ada org ckp, ada org akan meninggal.. Tp sy dh 2 kali mimpi gigi patah.. Tak jd apa pun mommy... Abaikan....

5y ago

Sy pon pernah dengar mcm tu , risau sangat 😅 tq ye mommy