Mimpi ngeri mase ngandung

Ade tak momies yg kerap mimpi tak elok mase ngandumg ni. Sy skrg da 2nd trimester. Kerap pulak mimpi suami curanglah,suami jadi gay lah.sy sendiri curang.pon penah. Yg xelok saje mimpinye. Risau betul mimpi² mcm ni. Nak² bulan puase ni bile mimpi mcm ni lagi lah risau.#SeriusTanya #firstmom

4 Balas

saya first pregnancy dulu ada GERD masa awal pregnant sampai hujung 2nd trimester. dari situ, buat jadi anxiety, and sampai masuk dalam tidur mimpi benda2 tak elok. suami meninggal lah etc. kalau sis ada GERD atau anxiety, boleh dapatkan rawatan tu. selain tu jugak, buat rutin tidur yg relax-kan diri. ambil wudhu, baca al-mulk ke, pasang ayat2 qur'an ke, baca doa etc sebelum tidur. inshaAllah membantu.

4mo ago

anxiety saya alhamdulillah got better in 3rd trimester. jadi takde pengalaman tu, sorry dear.. tapi nanti sis check up, boleh cuba consult doktor tau. kalau anxiety teruk sangat sampai affect HR atau BP, kadang risau juga. sis on meds ke? atau ada practice self-regulation ke mcm deep breathing etc? deep breathing tu akan sangat membantu waktu layan contractions nak bersalin nanti. saya pun tengah practice amalkan selalu supaya benda tu jadi 2nd nature kita. try lah 💜

normal tuh awak, saya dulu pun pernah mimpi mcm tuh. lepas tuh masa tidur buka surah n fikir positif. sbb tuh kan mainan tidur. doa baik2x , tambah bln puasa ni.

Hari tu saya mimpi lebih kurang gitu la. Tapi bangun tidur terus astaghfirullah banyak kali sampai tenang. Sekarang tak ingat sangat dah mimpi tu.

Samaaa , kita iktiar baca doaaa je awak , skrg dah masuk trimester ke 3 , jarang mimpi bebukan .