Bela Kucing Semasa Hamil

Sy mengandung 14 mnggu dan anak pertama. Sy bela 4 ekor kucing kat rumah. Sy slalu bagi makan dan suami sy uruskn najis anak2 bulus. Agak2 masih bahaya tak untuk sy pegang n duduk bersebelahan kucing ?

2 Balas

Saya pun suami bela kucing jugak. Masa sblum pregnant time suami tkda kt rumah mmg sy yg buang najis kucing. Tp sejak pregnant ni suami yg buat semua sbb najis kucing ada parasit . Bahaya utk ibu mengandung. Kalau boleh elakkan sis

Yg penting awk jangan uruskan najis kucing. Lepas pegang2 kucing, cuci tangan dgn sabun ye.