Kena pakai selalu seluar dalam ke kalau dh rasa contraction tu? Atau pn tak perlu pakai langsung?

Sy masi terfikir2 😅 masa kita dh sakit contraction tu contohnya bukaan baru 1cm, kita kena selalu pakai seluar dalam juga ke? Kalau nurse dtg nak cek bukaan, baru buka seluar dalam tu? Atau pn kalau dh selalu kena seluk utk cek bukaan tu, tak perlu pakai seluar dalam dh? Rasa bedebar pula due du nak dekat 😆 maklumlah anak first🤭

12 Balas

kalau time sy..pakai je..baju dlm je bkk tp sluar dlm pakai mcm biasa..kalau masa nk kena check bukaan kt PAC, dia akan suruh buka smua dan pakai baju n kain pink tu.Kalau dh kena transfer wad, pakai je sluar dlm..nnti kt wad kalau kena seluk, turunkan je nanti seluar tu

tgk keadaan. bra pakai je, kt LR nanti br buka jika disuruh. panties jika awal2 tu pakai je ngn pad (jika ada turun air atau darah senang nk pantau) kdg2 xyah pakai panties tp kepit je pad tu senang xyah buka2

pengalaman saya PAC - x pakai spender ( x nak pakai bra pun boleh ) WAD - x pakai bra dan pakai spender + pad (lendir darah turun setiap hari)

saya hari tu sampai dekat PAC masa tukar baju hosp tu nurse suruh buka terus bra dan seluar dalam..

mcm saya still pakai sebab dua2 anak before this keluar tanda darah... so sy pakai je... kira ikut keadaan jgk la...

10mo ago

Samaa saya pun sebab kdg contraction come & go. Bila check pantyliner ada darah, okay tu petanda & terus g hospital 😂

masa awak sampai pac. nnt nurse akan inform utk tukar baju pink dn buka semua

10mo ago

mcm hospital tmpt sy. mmg kena buang semua. termasok brg2 kemas. nnt lepas bersalin dh ada tenaga baru g pakai bra semua balik. dgn tukar pad sendiri

sy pun smaa awak ..terpkir2 nk pakai bra tak nk pakai spnder tak . yela anak first takthu 🤣

Tayah pakaiiii.. sbb dh kalau kejap2 murse dtg nk cek .. nnt penat nak bkak pakai bkak pakai

dlm wad sy masih pakai,kecuali lps doc masukkan belon

Pakai yg pakai buang la & pantiliner, senang