tanya pendapat semua ibu untuk solusi masalah alahan sy yg teruk. apa ibu ibu buat?

sy makan muntah, minum muntah, minum air masak pun muntah, bau makanan muntah, tengok makanan pun muntah(hairan betul) ni kan bayang nk makan or nk minum apa pun boleh muntah. lapar tapi kalau makan mesti muntah lebih daripada yg makan or minum. ni anak pertama n baru je 5w

22 Balas

sis try mkn apa yg nk mkn try and error..sy dlu pun mcm tu jgk..kalau tak ok jugak cuba minta doktor KK tukar ubat vitamin yg serasi dgn badan sis

try makan buah-buahan. tak pun sis try minum Nestum ke, air kelapa, makan yogurt try minum susu. sebab saya serupa ngan sis masa awal² kehamilan

Awak sama macam saya , tapi nak taknak kena paksa makan walaupun sambil makan je muntah . Saya dah macam tak berdaya selera memang takde terus hm

normal la tuu.. tp kena paksa juga mkn, ingat baby dlm prut tuu nak mmbesar dngan smpurna.. Cuba tiap kali mkn, ambil buah tmbikai..

Sabar ya sis.. sy pun lembik mcm kain buruk jugak tapi sbb blh drip je bertahan la sikit.. akan hilang alahan tu nt..

saya dri awal sampai sekarang masih alahan.. tapi dah kurang sejak dapat ubat tahan munta.. boleh bli kat farmasi..

hai sama dgn sya. wktu trimester pertama. sy pksa mkn nestum. skrang3nya perut ada bnda proses dan mntah

Saya kerap minta suami urut, blkg, atas ulu hati, betis dh kluar angin baru boleh makan

Tunggu masa tu berlalu hahaha dah buat mcm2 tapi tak berhasil last2 hilang sendiri

serius la wak 🥹 sya 5w blm ada alham lgi. anak sulong pun x pnh ada alahan