Alahan teruk

Selamat pagi ,boleh share apa petua untuk alahan teruk..Bila Makan muntah,Makan ubt muntah pun tak Jalan ..minum Susu pun muntah..

7 Balas

1. Reda dan syukur dgn ujian kehamilan. Bila ada sifat reda dan syukur, Allah kurniakan semangat kita nak hadapi alahan. Loya mkn nasi / air kosong, dapat 3 teguk air kosong, rasa cukup dan syukur. Aim dpt mkn 5 suap, rasa cukup dan syukur. 2. Try & error makanan, minuman yg sesuai dgn diri time alahan. 3. tutup hidung dgn mask jika ada bau yg tak selesa. 4. Sentiasa ada balm yg baunya buat kita release drpd alahan. 5. jalan2 kt taman/ pantai bagi relax atau cari perkara yg tenangkan diri.

sama lah saya macamtu jugak . jgn cakap nasi semua makanan lah tak boleh masuk 😭 , kita ni kesian kt baby nak bagi dia membesar tapi tak boleh masuk pulak . masuk je mesti loya nak muntah . kadang tu sampai lembik badan2 ni . first pregnancy dulu alhamdulillah enjoy je , second ni kena kuatkan sikit lah terima hahahaha . harap nanti cepat2 la hilang alahann ni

8mo ago

samalah dengan saya..semua tak boleh Rasa lembik badan terlalu sensitive dgn bau..itu pun boleh menyebabkan muntah..

saya pergi klinik, dr akan bagi ubat tahan loya. makan sebelum kita nak amik meals. lepastu okay. boleh tahan 2 hari.

Sy Mkn ubt than muntah.. Tpi veloxin tk sesuai ngn sy so dr tukar ubt.. Alhamdulillah baru OK...

Try mamariam. Beli sebotol dlu. Sy pun alahan teruk

8mo ago

sudah beli juga tp buat masa ni tak jln .masa ank pertama dulu ok je ..

try mkn buah2an

try ubat tahan muntah veloxin

8mo ago

dekat farmasi ya..yang klinik punya sy mkn mmg X jln lansung..mesti muntah juga..