Heartbeat baby tiada 11w 6d

Sy ke klinik sbb ada bleeding sikit siang td. 1st doktor scan dr perut, dia kata x nmpk heartbeat baby. Refer ke hospital besar. Scan dr bwh, doktor kata x de heart beat juga. Dua2 doktor scan, dia kata size baby br 8 mggu. Padahal last week scan kat KK, doktor bgtau size baby 9w+. Waktu ke KK tu 10w. Ni doktor suruh tggu seminggu utk scan semula nnti. Btl ke baby dh x de.. ada x mommies yg pernah alami benda yg sama? ???

16 Balas

Pernah.. Saya pon cm sis.. Spotting tompok2.. Dtg klinik doc tk nmpak pape.. Tp urine still positif.. Peegi lagi klinik yg sama doc ckp dh gugur then doc ckp tkde rezeki kami.. So tgok perot pon dh bersih tkde janin.. Mgkin dri spotting.. Tp tk logik sbb nya spotting skit2.. Kalau gugur mesti byk kluar darah kan.. Lastly pergi klinik swasta.. Trus dpt detect kandungan anggur.. Directly klinik tu transfer ke hospital.. And besok tu trus cuci.. Kalau terlambat skit.. Kandungan anggur tu boleh terjadinya cancer dlm badan dn terus ke paru2 dn hati.. Allah.. Dn risiko nak cuci pon boleh mnyebabkan pendarahan yg byk dn rahim akan dibuang.. Tp alhamdulillah semuanya dipermudahkan.. Skrg bdn dh clear dri sebarang penyakit..

4y ago

Sis..klu kandungan anggur tu spotting start Dr bpe weeks

makin kecik pula ukuran janin kk 9w+, hospital 8w doa banyak banyak sis moga ada lagi tapi klu bleeding sis berterusan and dlm sejam tukar dua tiga kali pad terus ke emergency, atau masa bleeding tu ada yang nampak lain lain mcm ke isi ikan ke apa bawak juga ke emergency setgh org gugur tade heartbeat, esok lusa turun kantungnya mcm kawan saya dua org masih lekat lagi, janin tade heartbeat so kena proses sikit laa nak keluarkan janin tu

Sy bru smlm scan slps 2 mnggu tarikh appmnt doc kt hsptl.. Rahim dh kosong..bersih doc ckp..Jnjin dh jtuh sndri mnggu lps tp sy xtaw/xsedr.. Mula jd tu d'sbbkn spotting..gi scan.. saiz jnin xsme dgn usia khamilan..patu xde heartbeat.. Mse tu 9w+...ptut la wktu 8w+ tu simptom² hamil sy dh xrse..xalami..upernyer jnin xjd..xbkmbang... Mse tu rse xsedp ati dh... Xde rezeki sy wat mse nie... Ikhlas ape yg jd...

4y ago

spotting tu keluar lendir darah ke sis?perut ade rasa sakit tak

Saya pun pernah masa usia baby 12-13weeks..masa pegi checkup tu ms nk ambik urine tgk ada blood spot..dktor scan mmg xde heartbeat..yang tinggal kantung saja. Dktor refer hospital. Hospital bg masa dua minggu.. Xsampai dua minggu keluar sendiri.. Fikir positif je puan, insyaallah ada rezeki lps ni. Sy dua bulan lepas tu lekat balik.. Alhamdulillah bby sekarang dah 8 bln lebih.

Sy pernah alami.. kandugan patutnya 11weeks tp masa Dr scan xde heartbeat. Kantung saja yg membesar tp xde baby. Start bleeding on 27/1/19 kantung keluar naturally on 5/2/19. First period after miscarriage 15/3/19. Positive upt 29/4/19. Now I'm 29weeks+ .. tc mommy. Don't give up

5y ago

😊😊 thanks to god

Saya... Dah 18w, tp scan 13w bru.. Msa pegi kk cek ultrasounds sllu xdgr rupanya baby dah Xde(xda heartbeat .. Sya trus kene antar ke hospital msuk wad induce n berslin slps 6hri duduk labour room 😔...tragedi October 😭

5y ago

Aamiinn ya Allah... In sya Allah Semua Yg berlku pasti ada hikmah nye.... 🥰

Sy pernh alami.. Dktr bg masa smpai 14week jgk utk die turun sndr.. Tp x turun.. Last2 masuk ubt juga utk turun.. Sis byk berdoa.. Mana tau masih ade rezeki sis

Sabar dulu be positive ye, baby saya 10w pon x nampak sgt heartbeat, tunggu jgn sdh dulu. Alhamdulillah bby membesar dgn baik... Ade org 8w dah nampak

5y ago

Masa sy scan 7w, mmg dh nmpk heartbeat siap dgr heartbeatnya.. tp bila smlm scan, doktor kata, x de pula heartbeatnya..😭

Pernah.. Few pregnancy sy pun mcm tu, baby tiada heartbeat masa 7minggu lebih, tpksa dnc after brp kali turun naik jumpa pakar

5y ago

Sy scan masa 7w mmg dh nmpk dan dgr heartbeatnya.. smlm boleh pula x nmpk heartbeat.. sy bleeding sikit je..😭

Sy pernah.kes sama mcm awk.tak pe awak.anggap aje tak de rezeki kali ni.in shaa allah ade rezeki lain lepas ni.