8 weeks

salam mommiess....alhamdulillah semalam scan dah 8minggu...dh nmpk bntuk baby kecil comel je...tpi doktor xdpt nk detect heartbeat baby....terus rasa down sgt...pernah x mommies yg lain alami?doktor mntk tggu lg beberapa mnggu...?

22 Balas

Pergi ke swasta ke? Kenapa awal sangat scan? Kalau awal pun nurse yg akan check perut dulu tanpa scan. Biasanya doktor akan scan bila kandungan dah masuk ke 11-12 weeks. Waktu tu memang akan nampak dgn jelas. Jadi jgn risaulah, sebab baru lagi tu.

5y ago

Inshaallah, semoga semuanya dipermudahkanNya. Jangan risau ye... Biasalah dktor nanti akan rujuk tarikh scan. Buat sekali lgpun akan rujuk tarikh tu juga. 🤭

Jgn risau sis. Msih bru lgi tu. Sya scan kt KK 7weeks belum nampak lagi. Lepas tu dktor sruh dtang lgi 10weeks. Syukur dh boleh nampak dh. Skrg ni dh 16weeks+. Semoga dipermudahkan sehingga bersalin nanti. Amin. 😉

Sy 8 week, doc kecemasan scan xdak heartbeat trus dia ckp gugur tp baby ada.hantar wad bersalin doc pakar scan, jumpa heartbeat. Bukak sound dengar. Kdg mesin xcanggih xdpt tgok. Dlm.blik pkar tu mesin changgih.

5y ago

Yeke.... Best nye... Sy tkut mcm tu la sis .. Skang ni sy 8w ... Ritu doktor ckp xde heart beat .. Baby kecik x besar hmmmm doakn sy ye sis smga dpt dgr heartbeat bby ...

Awal lagi mungkin. Sbb pengalaman saya dulu, 12 weeks baru dorang arrange untuk scan sbb time tu dah confirm boleh nampak baby. Dont worry mommy semoga mommy and baby sihat ❤️

Jgn risau..lain org berbeza sis..doa yg baik2..faham perasaan 2..insyaallah ok selagi x de bleeding

Week kita hampir sama' sya scan tadi 7weeks bentuk bby kecil' after 2 weeks scan lagi'

Sy scan 6weeks dh nmpk bentuk n bole dgr heartbeat. Tp ni scan drp kemaluan. Scan perut xnmpk

5y ago

Ya betul. X sakit.. Sb dia akan sapu gel dlu. So rse smooth je. Yg penting rileks. Jap je scan tu pn

16 week baru start dengar heart beat. rillek baru lagi. just be positive mummy

Sy 10w baru dpt detect heartbeat. Maybe awal lagi tu

I only heard my baby’s heartbeat at 10 weeks. Sabar, sis. :)

5y ago

cant wait to heard that too😍😍congrates sis..