31w kepala baby masih di atas dan baby 2.4kg

Sy 31weeks nurse cuba nk dgr heartbeat baby tp x jumpa. Terpaksa scan doktor rupanya kepala baby masih di atas. Doktor kata patutnya kepala dah kat bwh 31w. Lpastu baby sy besar 2.4kg. Takut sbb dia besar dia susah nk pusing. Doktor bg masa utk baby puaing smpai next tca. Kalau x, kne refer hospital. Omg. Apa patut sy buat ni

2 Balas

sma mcm sy bby sonsang tpi doktor tak bagi kita pusing bby kat tukang urut sbb doktor ckp ada msa lagi untuk bby pusing .risau jgk sbb dh nk msuk 8bulan still tak pusing.😭

1y ago

tulah kan.. ada terpk nk urut tp takpelah tunggu je dulu ikhtiar je dulu mana boleh. org kata bnykkan berjalan, n sujud. harap next tca dia dh kat bwh la

bykkan sujud lama sikit, berbual dgn baby suruh pusing & suluh lampu di bahagian bawah perut.