Juz Tanya

Sy ingin bertanya apakah kesan jika hamil 27w sy naek moto.. Adakah ada effect pd byi dlm kandungan sy?

14 Balas

xde apa...sy skrg 12w..sy juakuih letak kat kedai...hari2 pukul 6pagi hantar kuih naik motor ikut jalan kebun...jlnnya berbatu2..berlubang.bukan jln tar.... kandungan xde mslh.... jauh juga tu tiap2 hari 12km bw motor.. itu pergi je..belum balik

Sy masa anak 1st naik motor. Smpkn dh nk bsalin dh pn pecah ketuban still naik motor pergi hospital, smp2 je kt hospital kne marah dgn doktor sbb ape tk naek teksi 😆 tp alhamdulillah anak sy sehat alhamdulillah 😍

saya masa anak first dulu pun pergi kerja naik moto sampai laa nak bersalin. alhamdulillah tak da pape. masa checkup misi akan bising jugak sebab takut uri turun ke bawah, itu jee..

Bergantung pada orang juga sis. Macam kakak sy,dari anak first sampai num 4 dia naik motor. Doa banyak² mintak Allah lindungi anak dan kandungan kita hingga bersalin.☺

Sy sampai nk beranak naik moto lgi ulang alik p keje,insyaAllah xda pape cuma jgn laju2 je dan jaga2 jgn tlanggar lopak lubang jlan je hehee

Saya masa anak pertama cuma ada moto saja sis. Alhamdulillah ok saja. Cuma minta en somi jangan bawak laju laju, if ada bonjol slow2 brek.

Insyaallah xada pape .saya pun naik moto dari jb-rengit setiap kali balik kg...alhamdulilah xada pape..skg dah 29week still naik moto jgk..

5y ago

Sama la..tpi tulah nak buat cm mane..kne tahan jela..sebab ada moto je ..

Alhamdulillah. Stakat nie ok je naik motor wlupun dh masok 9bulan. Tp kne hati2 la pd siapa yg bru2 lg pregnant.

Saya time nak beranak tgh sakit sempat lagi naik moto g hospital.. setakat ni ok je .. 😅

I start pregnat 1st baby sampai sekarang 3rd baby naik motor juga