berapa bahaya bg pesakit diabetes mengandung?

Sy ingin bertanya pd sesiapa yang ade pengalaman seperti ini... Umur 37thn pernah gugur pd thn 2018 dan disahkan ade diabetes.. tetapi mengandung smule pd tahun 2020... Apakah ianya sgt3 berisiko?

1 Balas

kandungan gula dlm drah yg tinggi akan bg risiko yg tinggi pd Janin Dan ibu... utk pregnant biasa prlu dptkan nasihat dokter. mcm sy Ada diabetes prlukan rawatan utk kebaikan ibu n Janin.... kawalan gula dlm drah amat pnting utk pregnant,